Published by Anni Svensson on november 16, 2015

Att tänka på vid barnkalas

Det ӓr kul att anordna ett barnkalas, 488-4-barnkalasmen det kan också innebӓra ganska mycket arbete. Nӓr man ser alla de lyckliga barnen, hӧr dem skratta och leka, så ӓr det dock helt klart vӓrt allt det man lӓgger ner på det. Fӧr att gӧra det lite lӓttare fӧr sig sjӓlv kan man alltid anlita någon som ordnar med fester, och då speciellt barnkalas.

Nӓr man har barnkalas måste man vara fӧrberedd på att allt inte flyter som man tӓnkt sig. Barn fӧljer inte oskrivna regler på samma sӓtt som vuxna, de kӓnner av hur situationen ӓr just nu. Dӓrfӧr kan det intrӓffa vissa ofӧrvӓntade saker. Men om man ӓr instӓlld på att flyta med strӧmmen och vara avslappnad så gӧr det ingenting nӓr någon spiller på sig eller gӧr andra saker som helst inte skulle ske.

Runda av uppåt

En sak man alltid ska tӓnka på vid barnkalas ӓr att det ӓr bӓttre att ha fӧr mycket ӓn fӧr lite. Om man bjudit in ett visst antal barn kan det vara bӓst att ha några extra ballonger, julklappar, godispåsar eller annat som ӓr fӧr varje barn. Det ӓr alltid någon som tappar bort sin, eller något som går sӧnder. Istӓllet fӧr att trӧsta ett mycket ledset barn ӓr det bӓttre att kunna ge honom eller henne något nytt.

Folk anordnar barnkalas av olika anledningar, men ofta ӓr det i samband med en helg eller fӧdelsedag. Genom Planet Rondo kan du hyra en jultomte i Stockholm. Barnen ӓlskar att trӓffa tomten, och berӓtta allt de ӧnskar sig till jul. Vanligtvis så har han också med sig lite extra julklappar till barnkalaset, ӓven om det kanske inte ӓr julafton just den dagen. Vem vet vad som finns i sӓcken, det kanske ӓr något man kan gissa innan utdelningen sӓtter igång?

Planera barnkalaset

Det kan också vara roligt med ett tema på barnkalaset, vare sig det handlar om pirater eller Disney fester. Man kan skriva på inbjudan vad temat ӓr, kanske med en rolig bild, och be alla klӓ upp sig i enlighet med detta. Tjugofem små prinsessor eller pirater hemma i vardagsrummet ӓr en hӓrlig syn. Sedan kan man alltid ordna med dekorationer och annat som hӓnger ihop med temat, till och med tårtan eller maten kan se ut som kronor, Kalle Anka eller något liknande. Planet Rondo anordnar barnkalas med olika teman.

Det ӓr också bra med lekar eller underhållning på barnkalaset. Barn kan leka i timmar, men det blir vanligtvis mycket roligare om det hela ӓr styrt lite. En partyarrangӧr vet precis vad barnen tycker om och har en liten fӧrestӓllning anordnad. Detta kommer att hålla barnen upptagna ett tag, innan det ӓr dags fӧr mat eller tårta. Eller så delar man upp det hela i omgångar så att det hela tiden ӓr något som hӓnder, varvat med vanlig lek eller fika.

Njuta av barnkalaset

Nӓr de vet att allt ӓr vӓl planerat, och ӓr fӧrberedda på att små saker kommer upp, så kan fӧrӓldrarna också ha det kul på kalaset. Allt kommer att ordna sig, och den viktigaste underhållningen ӓr bokad. Dessa proffs flyter lite med strӧmmen, de kӓnner av barnens reaktion och kan anpassa sig. Med deras hjӓlp kommer det att bli årets bӓsta kalas, något som barnen aldrig glӧmmer. Det ӓr viktigt med ett barnkalas då och då, vare sig man lӓgger det vid helger, fӧdelsedagar eller helt enkelt nӓr man har lust.

#Barnkalas