Published by Anni Svensson on maj 20, 2018

Därför är det viktigt att skilja på prognos och bokslut

629-1

Jag har länge haft egna företag och vet hur viktigt det är att man vågar ta hjälp med områden där man inte är helt säker på hur man ska gå till väga för att göra rätt. Jag älskade och älskar fortfarande den produkt jag valt att sälja i mitt företag men jag var vettskrämd över att klara allt som hade med ekonomin att göra innan jag startade.

Detta är som jag ser det högst normalt för alla som inte drivit företag förut och som har en passion men kanske inte kunskapen om matematik som man behöver för att klara allting själv. Jag gjorde så gott jag kunde till att börja med men anledningen till att därför är det viktigt att skilja på prognos och bokslut var något jag definitivt inte kände till vid det laget. Frågan vad är lagerbolag är en fråga många företagare ställer sig och inte heller denna kunde jag men sen lärde jag mig att det är viktigt att våga be om råd.  

Bokoredo hjälper dig med årsredovisningen och alla frågor du kan tänkas ha kring detta och jag har aldrig ångrat att jag vände mig till experter för denna typ av uppgift. Det har givit mig så mycket som jag aldrig kommer att ångra och jag är glad att jag vågade investera pengar i detta trots att jag först inte trodde att jag hade råd. Det har faktiskt sparat mig pengar i längden och jag är glad för det.

Fördelar med att ta hjälp av experter

  • Jag har alltid någon att fråga om jag undrar över något viktigt. Detta är en trygghet eftersom jag vet att de bara finns ett mejl eller ett telefonsamtal bort.
  • Jag vet att jag inte kommer att missa något viktigt eftersom min byrå håller koll på att jag skickar in alla papper och andra dokument i tid. Jag får därmed inga förseningsavgifter och liknande utan kan vara trygg med att jag vet vad jag har.

Medias rapportering om redovisning och ekonomi

629-2

Media skriver ofta om redovisning och ekonomi och detta är inte så konstigt eftersom mängder av företagare runt om i landet vill veta mer om detta.  Mariestadstidningen skriver här om att det är viktigt att skilja på prognos och bokslut och därför är det viktigt att skilja på prognos och bokslut är bara en av de många saker man kan lära sig genom att läsa artiklar och böcker i ämnet.

Stora företags bokslut intresserar ofta marknaden. Läs mer på den här sidan i Affärsvärlden och se om detta är sant även för dig. Marknaden inom de flesta områden är numera intensiv och man tjänar därför på att se hur man själv kan komma att påverkas av andra och deras sätt att hantera saker.

Så väljer du rätt byrå för redovisning enligt mig

  • Det allra viktigaste du kan göra för dig själv är att se till att du har koll på budgeten. Du måste veta vad du har råd att spendera på att anlita någon annan och jag har gjort misstaget att inte veta detta förr om åren. Detta kostade mig en hel del men samtidigt gör jag aldrig om samma misstag igen. Gör en budget för det hela så att du kan vara helt säker. Då kan du vara trygg med att du tar rätt beslut för dig själv i alla lägen.
  • Nästa steg är att våga fråga. Jag var alltför stolt förr i tiden för att göra detta men hade jag bara frågat hade det varit bättre för alla. Kolla med mer erfarna företagare om de har bra tips åt dig. Du kommer garanterat att vara glad att du gjorde det i slutändan.
  • Be sedan om ett möte med byrån du vill vända dig till. Då kan du sitta mitt emot dem och ta reda på vad de tycker om saker på riktigt. Detta gör det enklare för dig att bilda dig en uppfattning om vad som är bra och inte och vem du ska välja. Det finns ingen anledning till att du ska välja ett företag som inte bryr sig om sina klienter på riktigt. Då är det bättre att gå vidare direkt och välja någon annan istället. Det är ju inte så att marknaden enbart erbjuder en byrå, såvida du inte bor i en pytteliten by förstås.
  • Sök sedan upp information om byrån du vill välja på nätet. Då kan du få matnyttig information om vad andra har tyckt om dem samt om de har varit med i nyheterna på ett negativt sätt. Du vill ju inte ge dig i kast med några som haft sådana problem så att säga.
  • Till sist tycker jag att du alltid ska läsa igenom ett eventuellt avtal ordentligt tillsammans med en juridiskt kunnig person. Då vet du att det avtal du skriver är bra och att du inte kommer att behöva ångra det.

Därför är det viktigt att skilja på prognos och bokslut

Detta är bara en av de många saker du kan få svar på om du anlitar proffs för att göra det dem gör bäst. Då kan du fokusera på att göra det du kan bäst vilket är att sälja din produkt eller tjänst till potentiella kunder som är intresserade av att köpa den. Detta ger dig mest pengar i längden och kommer att betala sig på ett bra sätt för alla.