Published by Anni Svensson on november 16, 2012

Färgglada namnlappar till barn

lapparAlla vi som är föräldrar vet hur mycket det är att hålla reda på när barnen är på dagis, skola eller på något annat ställe där det är mycket folk omkring. Vi tänker på saker som kläder, leksaker och allt annat som barnen tar med sig.

Det finns ett enkelt bot på detta och det är att man börjar med att sätta namnlappar på de flesta sakerna som man har. Namnlappar är lite trevligare sätt att märka sina barns ägodelar istället för att man skriver med ett penna, vilket också inte ser så roligt ut. Ett annat problem brukar också vara att markeringen snabbt går bort, men vi kan nu istället skaffa namnlappar med lite fin design som vi fäster på våra saker med namn, telefonnummer och även kanske en tuff logga som passar barnet.

Färgglada namnlappar finns i olika varianter och vi har typerna som är av klistermärke typ som kan passa till saker som böcker, tidningar, leksaker etc. Sen så har vi så kallade stryka på typen där man använder ett strykjärn för att fästa namnlappar på kläderna och det finurliga är att man kan beställa varianter i så fina och speciella färgglada typer att de kan sättas på bröstet som exempel och jackan får även ett personligt utseende. På tillexempel en byxa så kan man stryka på färgglada namnlappar till barn på benet eller varför inte på ena bakfickan. Det är ni som bestämmer så låt er inspireras när ni tillsammans klistrar på barnets namnlappar.

Många som säljer namnlappar finns på nätet och det är enkelt att beställa. Man anger vanligtvis vilken färg man vill ha, och sen så skriver man i den text som man vill använda och det är då namnet. Det är också bra att lägga till ett telefonnummer på namnlapparna om också barnet skulle komma bort, då det blir enkelt för någon att ringa upp och kontakta er. Man kan också välja stilen som man vill ha på typsnitten och ibland även färg på dessa, så valen att designa sina egna färgglada namnlappar är många. Till sist så finns det även många olika figurer att välja mellan och hos vissa så kan man även ladda upp en egen bild som man kan använda. Så gör något åt allt strul med kläder och saker nu, och få lite ordning. Det kostar så lite och hjälper er så mycket.