Published by Anni Svensson on oktober 2, 2016

Gör ditt eget tvättmedel

Ju äldre jag blir desto mer upptäcker jag hur spännande det kan vara att ta hand om rent praktiska saker själv. Liksom hitta egna lösningar på saker jag tidigare lät andra göra. Saken är ju att det gamla sättet att se på saker där man tänker att det ger en viss tillfredsställelse att genomföra något praktiskt, ett projekt, är det bästa sättet att känna att man klarar att ta hand om sig själv.

199-5-gor-ditt-eget-tvattmedelEn sak som jag faktiskt fastnade för härom veckan är en textrad i en tidning där det stod – gör ditt eget tvättmedel. Först började jag skratta men se tänkte jag, varför inte prova det själv. Så jag begav mig ut för att hitta det jag behövde och satte igång. I ärlighetens namn gick det väl sådär men jag tror att det hade mer med det faktum att jag aldrig gjort det förut att göra än att det inte var någon bra ide’. Med andra ord tänker jag helt klart försöka mig på det igen någon gång när jag samlat nya krafter.

Jag lärde mig genom att läsa artikeln om detta med gör ditt eget tvättmedel att det faktiskt finns en mängd fördelar med att välja detta alternativ.

Fördelar med att göra ditt eget tvättmedel

  • Det är miljövänligt vilket självklart gynnar såväl andra människor som din egen hälsa och naturen i stort.
  • Det är billigt i jämförelse med stora märken som kostar mycket pengar för familjer varje år. Så vitt jag vet finns det nästan inte någon som inte är intresserad av att spara pengar där man faktiskt kan.

När jag pratade med en kompis om detta med miljövänliga alternativ skrattade hon och sa att du kan handla smart och miljövänligt tvättmedel utan att behöva lägga tid på att göra eget. Hon sade att hon fått tipset av en annan vän som länge förespråkat miljövänliga alternativ eftersom det tydligen hade hjälpt henne med hennes allergi och klåda på kroppen.

Efter samtalet med min vän gick jag ut på nätet för att söka efter mer information kring just detta med miljövänliga och ekologiska alternativ till de produkter vi kanske är vana vid att handla i våra affärer. Då hittade jag ett par olika alternativ. Nyfiken på ett av dem – du kan handla ekologiskt på Lovelly.se och dessutom finns det där massor med olika typer av produkter som åtminstone jag finner intressanta.

Jag har inte alltid varit fullt så miljömedveten som jag är idag – det är ett som är säkert. Men jag antar att åldern och att man kanske blir lite smartare med åren har gjort att jag nu ser det som en naturlig del av vardagen. Är du intresserad av det jag skrev om tvättmedel – inga problem – Expressen rapporterar här om hur du gör eget tvättmedel och man kan säkert hitta en mängd olika alternativ på andra produkter man kan tillverka själv om man bara lägger lite tid på att söka på nätet.

För det är ju så att vi alla lever olika liv med intressen som varierar beroende på såväl tid i livet som personlighet. Vem just du är och vad du vill ha ut av ditt liv är ju inte nödvändigtvis samma som det är för mig. Jag antar att det bästa sättet att gå till väga för att ta reda på vad man vill köpa ekologiskt eller göra själv eller inte är att helt enkelt skriva ned vad man använder sig av i hemmet och till vilken grad. Då kan man ju få fram en lista som faktiskt visar vilka produkter man använder mest och vilka som kanske bara bör stanna på tankestadiet.

Jag gillar i alla fall att prova nya saker och är inte rädd för att erkänna att det kanske är dags att förändra sig. Tror nämligen att det är rent hälsosamt att våga ta nya vägar då och då och säkert tror du detsamma. Sen är det såklart bara du som vet om du bör ta nya vägar inom just ekologiska val, ett jobb, ett intresse eller något annat såklart. Gör ditt eget tvättmedel, byt arbete, hitta en hobby – livet är ju till för att levas, inte sant så kanske är det dags att sätta fart.