Published by Anni Svensson on november 15, 2012

Jackor och hjälmar

mcDet är inte bara killar som gillar att åka mc och det är faktiskt rätt så många damer som gillar att lufta sig och känna friheten på sommaren med sin mc.

När man åker mc så måste man även ha bra kläder till och precis som i den vanliga klädaffären så finns det mc kläder som är anpassade till dam. Om vi tittar på en mc jacka dam så är skillnaden mot en som i herrstorlek formen. En mc jacka dam är
oftast gjord i svart läder för att motstå väder och vind samt även skador om man
skulle ramla som skrubbsår. Alltså så är en mc jacka för dam och även herrar en
viktig del när man åker.

Gillar man inte läder av någon anledning så finns de även mc jacka dam som även är tillverkade i andra material. Se bara till när du tittar på en mc jacka att den är av bra kvalité och köp den gärna av en bra säljare och inte på ett lågprisvaruhus.

När man har valt en bra jacka till sin mc så är det dags att se över det viktigaste skyddet vilket är mc hjälmar som skyddar ditt huvud. Det finns idag olika modeller av mc hjälmar och vissa har samhörighet med vissa stilar så många väljer stil utifrån det. Mc hjälmar finns i öppen modell där man inte har något visir och passar mest om man skall åka i stadstrafik eftersom det är lätt att få in skräp och dylikt i ögon och mun om man då inte använder glasögon och en bandana (snusduk) som ett skydd.

Det vanligaste är ändå en integralhjälm eller de med ett halvt visir. Mc hjälmar finns i många olika typer som enkelfärgade och de som har tuffa mönster, men det viktigaste i slutändan är att de är godkända och att de också passar ihop mer er mc. När man talar om mc hjälmar så finns det här även smarta funktioner där vissa har trådlösa funktioner med bluetooth vilket innebär att man kan tala med tillexempel sin passagerare utan att skrika genom hjälmarnas mikrofoner. Andra funktioner som att tala i mobil och lyssna på musik finns också och passar perfekt vid längre resor. Så välj en stil som du gillar och tänk igenom vad du behöver och även hur du skall använda din hjälm och behöver du hjälp så fråga butiken, de vet vad som kan passa både dig och din mc bäst.

 

#kläder