Published by Anni Svensson on juli 21, 2015

Köp giftfria presenter till barnen

Våra barn är det som betyder mest av allt och därmed vill vi så klart att deras välmående och lycka kommer först. Därför är det alltid vettigt att titta lite närmare på det vi köper till barnen och det kvittar om det är mat, kläder eller leksaker. I dag finns det exempelvis giftfria leksaker att köpa.

163-leksak-giftfriI leksaksaffärerna i dag finns det hundratals, säkerligen tusentals till och med, leksaker som bara väntar på att få följa med hem till ett litet barn. Det finns så många olika farliga och skadliga ämnen som barn dessvärre kan råka få i sig i dag och då vill du som förälder försöka förhindra det så mycket som det går.

Barn leker ju som bekant med leksaker och inte sällan kan de få för sig att de ska stoppa det i munnen eller liknande. Det gäller kanske i synnerhet de allra minsta barnen men samtidigt kan även de äldre fortfarande göra så. Och om du vill utesluta alla de eventuella riskerna med att dina barn skulle få någon form av gift i sig via sina leksaker finns det faktiskt giftfria leksaker du kan köpa i dag.

Handla online

Som du säkert vet vid det här laget finns det mesta att finna online via olika nätbutiker. Du kan hitta och köpa allt mellan himmel och jord. Så även barnpresenter och giftfria leksaker. Det enda du behöver göra är en enkel sökning så kommer du att mötas av flera olika hemsidor och alternativ som du kan bläddra igenom tills du hittar det du vill ge till dina barn eller i present till någon annans barn.

Du kan till exempel hitta fina och gulliga klassiska träleksaker som är helt ekologiska. Även klassisk leksaksmat finns att köpa för alla små kockar som de kan använda vid den röda lilla spisen. Och även om de skulle få för sig att smaka på en bit så kommer du inte att behöva oroa dig eftersom det som sagt är giftfria leksaker. Det finns också fina leksaker för kreativa barn så som pennor av olika slag snuttefiltar och mycket mer. Du får helt enkelt utforska utbudet på egen hand.

Okunskap om giftiga leksaker

Många kontrollerar förmodligen inte att barnens leksaker är fria från gift när de köper dem. Men faktum är att det är otroligt många leksaker som innehåller flera olika gifter. Så när Madeleine Limé ville göra någonting åt saken drog hon i gång nätbutiken EkoLeko med leksaker utan gift som har blivit uppmärksammade i Dagens Industri.

Trenden att välja ekologiskt inom olika områden har ökat rejält sedan den ögonöppnande dokumentären ”En obekväm sanning”. Och nu kan du alltså också välja att köpa ekologiska leksaker till dina barn så att du inte behöver oroa dig för vad det är de råkar stoppa i munnen längre.

EkoLekos melodi är inte bara att leksakerna ska vara fria från gift. De ska också vara tillverkade genom rättvisa arbetsförhållanden och transporten ska vara så miljövänlig som möjligt. Vi måste helt enkelt bli mer miljömedveten hela tiden om vår jord ska kunna fortsätta leva och därmed också framtida generationer med den.

Så för både din egen och för dina barns skull kan det vara värt att göra lite detektivarbete innan du köper en leksak som du inte riktigt vet var den kommer ifrån och vad det egentligen är den innehåller för olika okända ämnen som kanske till och med är farliga för dina älskade barn.

#barn#leksker