Published by Anni Svensson on juli 1, 2016

Mandelolja som skonhetsprodukt ar perfekt for mig

Jag har alltid varit intresserad av vad man brukar kalla skönhetsvård – att ta hand om min hud på allra bästa sätt för att därigenom skapa så bra förutsättningar som möjligt för att huden skall åldras utan alltför många slitningar. Självklart är det inget fel på att bli äldre men jag gör det gärna med stil så att säga.

Mandelolja som skönhetsprodukt är dock något som jag nyligen upptäckt efter ett tips från en vän. Först var jag osäker på vad den faktiskt skulle göra men nu är jag helt på det klara med att mandelolja är en så kallad ”skönhetsolja” som förbättrar huden inifrån på ett sätt jag inte sett förut. Jag känner mig helt enkelt fräschare än på länge när jag har använt mandeloljan.

De fördelar jag upptäckt med mandelolja som skönhetsprodukt

  • Den arbetas in i huden på ett mjukt och riktigt skönt sätt som verkligen känns inifrån. När jag vaknar dagen efter att jag smörjt in huden med mandelolja kan jag redan känna skillnad jämfört med om jag inte använt den på länge. Detta har jag tänkt på många gånger.
  • Den är naturlig! Jag formligen älskar naturliga produkter där man slipper oroa sig över vilket kemiska substanser som finns i produkten och här kan jag vara helt lugn! Jag förstår helt enkelt inte varför man skulle vilja ha något annat!
  • Dessutom sparar jag i längden faktiskt pengar på att satsa på oljor av olika slag. De är väldigt dryga – på ett bra sätt – och håller därför väldigt länge. Om jag till exempel jämför detta med många krämer från de stora kedjorna så tror i alla fall jag att jag skulle lägga ned mycket per pengar per år om jag satsade på dem istället.

Just oljor är rätt häftiga tycker jag eftersom de i grunden är naturliga råvaror så att säga. Jag gillar tanken på att det jag smörjer in min hud med inte är helt framställt i ett laboratorium utan några som helst riktiga ingredienser. Vi har ju en fantastisk jord så det är ju inte så konstigt att tänka sig att det finns massor av härliga saker här på jorden som man faktiskt kan använda sig av för sin egen skönhetsrutin!

Anda häftiga oljor – utöver mandeloljan – som jag numera använder regelbundet är till exempel sesamolja och här finns produkttips på sesamolja för den som är nyfiken på denna spännande produkt. När jag började använda just sesamoljan kunde jag inte särskilt mycket om den och det var därför helt nödvändigt för mig att läsa på om den. Det skadar ju trots allt aldrig att informera sig kring de produkter man använder – det är i alla fall min fasta övertygelse.

Jag hittar de allra flesta av mina oljor genom tips från vänner och så självklart en hel del i media. Man behöver ju inte direkt söka särskilt länge för att hitta bra artiklar om skönhetsvård och tips på hur man håller huden i topptrim. I denna artikel kan du läsa om hur mandeloljan är en viktig skönhetsprodukt och en del av det som skrivs här är vad som fick mig att satsa på mandelolja som skönhetsprodukt.

Mina vänner skrattar ibland åt mig för att jag jämt är på jakt efter en ny slags olja att låta bli en del av mitt dagliga liv men de flesta av dem är ju likadana så jag brukar säga att jag fått det från dem! Man får ju trots allt bara ett liv så det gäller så som jag ser det att ta så bra hand om sin kropp som det bara går under tiden man är här – både på insidan och hela vägen ut. Jag är ett stort fan av tanken att hur man mår på insidan och hur man mår på utsidan har med varandra att göra så varför inte satsa på att kombinera de båda på bästa sätt?

Jag tror i alla fall själv att jag kommer att fortsätta använda mandelolja som skönhetsprodukt och en hel del andra oljor också så länge jag lever. Dock kommer jag alltid att också hålla utkik efter nya spännande produkter också – jag är lite för nyfiken för att inte vilja prova nya oljor när de kommer ut på marknaden!