Published by Anni Svensson on augusti 10, 2019

Musiker som jobbar från sin kontorsstol

1698-1

De flesta vet hur viktigt det är att ha en bra kontorsstol. När du sitter och jobbar hela dagen så är din arbetsställning något du inte ska ta för givet. Satsa på att sitta rätt, och inte dra på dig olika skador. För kroppen är tålig, men om du inte behandlar den väl så kommer den att reagera. Musarmarna är många runt om i samhället, för att inte glömma gamnackarna. Något som du faktiskt kan förhindra redan från början. 

En musiker som jobbar från kontorsstolen kanske inte har samma behov av bra lösningar. Det handlar om en konsert eller två. Men alla andra gör väl i att se över sin arbetsstation. Vare sig det handlar om hemmakontoret eller du jobbar för en verksamhet så har du rätt att sitta ordentligt. Det är något du bör ta på allvar, för att undvika stora problem inom en snar framtid. Dagens arbetsmetoder är redan ganska monotona, så du gör väl i att se närmare på hur du sitter. 

Den perfekta arbetsplatsen

En del anser att du över huvud taget inte borde sitta ner hela dagen och jobba. De installerar skrivbord där du kan stå upp eller rent av cykla medan du gör dina uppgifter. Många tycker faktiskt det är skönt. Det avlastar din rygg samtidigt som du bränner lite extra kalorier. Det är viktigt att välja bra kontorsstolar. Allt fler arbetsgivare byter ut sina gamla stolar och investerar i nya. Bra och ergonomiska stolar som bidrar till hälsan hos de anställda.

Det är en bra investering. Allt du gör för dina medarbetare reflekteras i deras arbete. Om de sitter korrekt så minskar ofta sjukskrivningarna. De blir mer produktiva och effektiva, vilket ju är precis vad en arbetsgivare önskar. Det är en del av den allt mer växande trenden att ta hand om sina anställda lite speciellt. Dagens arbetsmarknad är annorlunda än den var för bara 20 år sedan. Det gäller att hålla på sina medarbetare, om du haft turen att hitta riktigt bra. Arbetsplatsmattor underlättar arbetsdagen. 

Stor nytta av kontorsstolar

Som alla vet så är kontorsstolar bra för olika saker. En del tävlar med dem. Det finns faktiskt racertävlingar med stolarna, hur orimligt det än låter. Du kan använda de olika delarna, framför allt hjulen, till att skapa nya saker. Eller så kan du sjunga medan du sitter i en stol. Phil Colins håller konsert i kontorsstolen enligt den här artikeln i Expressen. Många kompositörer sitter också ner och skriver musik, vilken sedan används på konserterna. Cirkeln sluter sig till sist. 

Allt det här är naturligtvis undantagen, de allra flesta sitter och jobbar i sin kontorsstol. Samt står på en scen och sjunger. Men om du tänker efter så är det inte en så dum ide’. I alla fall inte om du börjar bli gammal eller känner dig trött. Det är klart att du sjunger bättre när du står upp. Men alternativet att sitta i en kontorsstol är en bra tvåa. Du kan lätta rulla runt på scenen, vända på dig för att se alla åskådare och samtidigt koncentrera dig på musiken. Men så är inte Phil Colins vem som helst, utan en mycket duktig sångare. 

1699-1

En sund och trivsam arbetsplats

Det finns flera faktorer som kan göra din arbetsplats till den allra bästa. Arbetsuppgifterna, lönen, arbetskamraterna och ledningen hör naturligtvis till de viktigaste. Men även själva kontoret kan må bra av att piffas upp lite grand. Många tar med sig bilder av familjen och ställer på skrivbordet. Det är vanligt att ha gröna växter som både är dekorativa och bidrar till en bättre luft. En del arbetsgivare möblerar om med soffor och ljusa gardiner, bättre belysning och kanske ljuddämpare i taket. Hur du klarar av att sitta hela dagen på kontoret

För det handlar om att skapa en god arbetsmiljö. Helst med så små medel som möjligt, men ändå tillräckligt för att göra en skillnad. Planeringen är viktig och här börjar nya teorier att få fotfäste. Öppna kontorslandskap var populära för en tid sedan, men nu har de nått upp till en ny nivå. På sina håll har du ingen egen station utan sätter dig var som helst på kontoret. Det ska ge större samarbete och frid för jobbet. Vid behov kan du naturligtvis boka in ett rum så du kan stänga dörren om dig. 

Alla som sitter ner och jobbar gör väl i att tänka på sin stol. Helst ska ju arbetsgivaren ta hand om det. Men ifall du inte har en bra stol kan du kanske ta upp det på nästa personalmöte. Troligtvis är det flera som har samma åsikt, och då är det lättare att bli hörd. För när du sitter flera timmar om dagen är det grundläggande att ha bra kontorsmöbler. 

Musiker och kontorister i samma sits

Det är få sångare som håller sina konserter från en kontorsstol, det måste erkännas. Men när det sker så kan du vara säker på att den är skön att sitta i. Att den ger honom det stöd han behöver och tillåter sångaren att vara fri i sina rörelser. Om du tänker närmare på saken borde det vara ännu självklarare att en person som sitter mellan 40 och 50 timmar i veckan och jobbar också borde ha en bekväm stol. Gärna tillsammans med ett skrivbord som du kan reglera höjden på. Så att du sitter väl, enligt hur lång du är, eller står upp om du så önskar.